12. At bo hos en bjergbonde i Himalaya – helt alene

Fra hovedstaden Kathmandu i Nepal tager det 8 timer at køre de 200 km bjergkørsel til Pokhara. Jeg bor nogle dage i SOS-børnebyen Gandaki i Pokhara sammen med Hanne Søgård. Sammen tager vi på 8 dages trekking op i Himalaya mod landsbyen Bahundanda, undervejs bor vi i telt og serviceres af 9 dejlige nepalesere, som hver dag efter en hård opstigning varter op med lækkert mad over åben ild. De store hvide bjerge opleves dagligt som et eventyrligt baggrundstæppe.

Desværre vrider Hanne om på foden efter nogle få dage og må blive i en landsby sammen med de fleste af vore hjælpere. Jeg fortsætter alene sammen med en guide og en shappa.  I Himalaya leder jeg efter bjergbonde familien, som i 1983 passede min far i 10 dage, da han på en trekkingtur rundt om Annapurna måtte forlade selskabet, fordi han forstuvede sin fod og hånd og ikke længere kunne deltage i bjergvandringen. Spændende og uforudsete oplevelser sker undervejs.

Besøget i Nepal afsluttes med en ridetur på elefant i junglen tæt ved Indiens grænse, hvor vi bl.a. ser mange næsehorn, krokodiller og er lidt for tæt på en læbebjørn.

Rejseforedrag med Birgitt Bjerre  (Foto 1983, 1999, 2008 og 2015)