8. På cykel fra Gedser til Berlin

  • Berlin, Brandenburger Tor

En cykeltur fra Gedser til Berlin byder på fantastiske naturoplevelser gennem den flade og afvekslende natur i Mecklenburg-Vorpommern området, gennem den store Müritz-nationalpark og langs kanaler i Brandenburg området,  inden Berlin massivt toner frem efter Oranienburg. De mange seværdigheder i Berlin får en bedre sammenhængskraft, når man hurtigt kan cykle på tværs gennem byen.

Det er nemt at følge København-Berlin skiltene, som sender os ad snoede cykelveje igennem en meget smuk tur. Cykelstier går tværs over marker, gennem tætte skove, forbi søer, gennem små landsbyer og langs havekolonier og kanaler. Der er mange steder helt fantastisk smukt. Undervejs kan man stoppe ved små cafeer med hjemmebagt kage, overnatte i Bed og Breakfast eller i mindre hoteller, som findes i selv den mindste landsby.

Vi har cyklet turen 2 gange. 1. gang fra Gedser til Berlin og sidste år Berlin til Gedser. Begge gange i fantastisk flot vejr, uden punkteringer eller andre uheld undervejs. Vi har cyklet i 5 dage a ca. 60 km, overnattet 4 nætter undervejs og 3 nætter i Berlin.  Turen foregår på vore gamle bycykler, som er velegnede til  de ujævne grusveje gennem skovene og brosten gennem de små landsbyer. De er også velegnede til at medbringe 8 dages bagage i gode cykeltasker. Hjem eller udturen foregik med tog.

 Vi mødte rigtig mange cyklister undervejs. Alle hilser, smiler og det giver en dejlig hyggelig stemning.  Det er en stor oplevelse at cykle turen, og vi har taget nogle flotte foto undervejs og af seværdigheder i Berlin, som vi har strikket sammen til et foredrag, hvor vi kommer med forslag til ophold undervejs.  Det er absolut ikke sidste gang, vi har cyklet den tur, og vi vil anbefale alle at prøve den.

Med Birgitt og Ole på cykel til Berlin