5. Bryllup på Tasmanien, med rygsæk i Australien og New Zealand

Vielse  Nykøbing F. rådhus og bryllupsfest på Tasmanien. En oplevelsesrig tur hvor jeg rejser alene med rygsæk i det omfangsrige, naturskønne Australien med mange flotte scenerier fra Sidney, Ayers Rock, Darwin, Cains og Melbourne – inden bryllupsfesten for vores udvekslingsstudent Jane og hendes mand Guy fra Australien, som jeg som byrådsmedlem giftede under deres feriebesøg i 1999 på Nykøbing Falster rådhus.

Bryllupsceremonien holdes i en park i Hobart, tilhørende kronprinsesse Mary Donaldson´s lærerinde Maureen, som jeg bor hos i en uge. Vi besøger bl.a. Mary´s skole Taroona Highschool og hendes hjemegn Sandy Bay og oplever den vidunderlige natur på Tasmanien. Inden Australien tager jeg til New Zealand, hvor jeg besøger efterkommere fra min oldefar, som ernærede sig som guldgravere sidst i 1800 tallet. Vi besøger disse slægtninge, som viser os den fantastiske smukke natur som findes såvel på Nordøen som på Sydøen.

Foredrag med Birgitt Bjerre (foto 2001)