1. Vietnam set fra syd til nord på cykel, bjergvandring, kajak og båd.

Sightseeing pr. cykel langs Mekongfloden, spændende markeder og tropiske planter. Kokkekursus i forårsruller. Hektiske Saigon set fra cycloer blandt 1000 vis af motorcykler. Farvestrålende Hoi An og omegn med små håndværks virksomheder og mange skræddere, hvor mange får syet smukke rober. De mange kilometers cykeltur slutter på en flot sandstrand med kæmpe bølger i det kinesiske hav.

Vi besøger Ho chi minh i hans mausolæum, fængslet hvor amerikanske piloter m.fl opholdt sig under Vietnamkrigen. Et larmende, hektisk, spændende og meget farverigt Hanoi med mange sære oplevelser. 

Forsøger at sejle i kajak mellem de mange kalkstensøer i Halong Bugten, hvor det lykkes mig at sejle ind i 3 kajakker, mens jeg tager en video.

I bjergområderne omkring Sapa, tæt på Kina´s grænse, bor vi først i Topas Eccolodge, som er luksus i forhold til vores lodge tæt op ad junglen længere inde i bjergene, hvor vi bor hos det primitive stammefolk Red Dao og besøger Black H´mong stammen. Begge steder  er vi på trekking i de høje bjerge med de mange rismarker.

Sidst på turen bor vi i et lodges i en dal mellem bjerge i landsbyen Mai Chau -140 km syd-vest for Hanoi. Her cykler vi rundt mellem rismarker, bambus og palmetræer.

Rejseforedrag fra 2018 med Birgitt Bjerre og Ole Fortnix